twitter
    Добавките в храненето на съвременния човек

Защо днес хората имат нужда от биологичноактивни добавки (БАД), а преди не са имали?


Предполагам ще се съгласите, че здравето е наистина най-ценното нещо, което притежаваме. Но за съжаление, днес условията на живот съвсем не са благоприятни за неговото съхранение. Подложени сме на агресия, несравнимо по-силна, отколкото преди 20, 30, или 50 години. Естествените системи за защита на организма, дадени ни от природата, вече са недостатъчни и това се вижда недвусмислено от тревожната статистика у нас – всяко второ дете е с алергия, всяко трето - с високо кръвно, на едно от първите места сме по инсулти и инфаркти, на над 100 души дневно се открива рак (в. “Труд”, още през 2001 г), силен имунодефицит почти у всеки, стотици хиляди диабетици и хипертоници и т.н. Продължителността на живот непрекъснато намалява...
Има няколко основни фактора, които увреждат здравето ни – стресът, околната среда, обездвижването и непълноценното, небалансирано хранене. Да разгледаме всеки един от тях.
Стресът е винаги и навсякъде около нас. Ритъмът на живот е нечовешки. Събужда ни будилникът и ни се иска да го строшим, ставаме с нежелание, бързо се приготвяме, тичаме към близката спирка, автобусът все тръгва под носа ни, или вечно закъснява, в него хората са натъпкани като сардели, прескачат искри, изпускат се нерви, обиди, скандали... Ако сме с колата си и се занимаваме с бизнес, попадаме в задръствания, телефонът ни звъни непрекъснато, възникват непредвидени ситуации, застрашават ни загуби, проблеми, рекетьори, бюрократи... А ако сме служители, закъсняваме за работа, притеснението расте, сърцето ни е свито, защото шефът ни не е много толерантен; различни обстоятелства ни принуждават да реагираме мигновено, проблеми с колеги, нямаме време за почивка, ако имаме време, хапваме на крак и т.н. След работа сме като изцедени, отново в претъпканите превозни средства, опашки в магазина, тежки пазарски чанти. В къщи евентуално бързаме да сготвим, ядем пред телевизора, от който ни заливат новините за пожари, земетресения, убийства, атентати, скандали... И ние много малко можем да повлияем на всичко това...
На отровите от промишленото производство, на радиацията, която е 50 пъти по-силна отпреди 30 години, също не можем да се противопоставим ефективно! Те са непрекъснато и навсякъде. В храната, водата и въздуха... Въздухът е отровен от изгорели газове от колите, от промишлеността и войните наоколо. Водата е замърсена с органични и неорганични примеси. Озоновата дупка расте...
Синтетичните лекарства, особено които се ползват дълго време, помагат в някаква степен на това, което е болно, но в същото време са чужди на организма синтетични съединения (фактически – отрови) и увреждат много от здравото у нас.
А какво е положението с храната? Тя би трябвало да ни даде това, от което организмът ни се нуждае, за да функционира нормално. Защо и тя вече спада към увреждащите фактори? Защото е бедна откъм най-ценното, което трябва да съдържа. Съвременната храна пълни стомаха ни с необходимите белтъчини, мазнини, въглехидрати (мазнините и въглехидратите са често много над необходимото, освен това ядем и прекалено много сол, мазнини, тестени и сладки неща), но до клетките ни хронично не достигат микроелементи, витамини, минерали, амино- и мастни киселини...От тях съвременният човек чрез храната може да си осигури между 10 и 30% в зависимост от това колко внимателно подбира какво яде. Т.е. храненето ни е непълноценно, небалансирано (и тук не става дума за това, че както се казва “хората нямат достатъчно пари”, а че дори и най-богатите хора не могат днес да се хранят пълноценно и балансирано поради реалната картина, която описах). Тоталният дефицит на микроелементи в организма на хората в цял свят е факт от 120 години (цитирам академик професор Дадали, шеф на катедра «Биохимия» на Санкт-Петербургската Медицинска Академия, член на Американската Асоциация по микронутрициология).
А в същото време съвременната храна е пълна с ненужни и вредни неща – оцветители, овкусители, ароматизатори, консерванти и много други. Почвите са обеднели на микро- и макроелементи (и то не от днес!) и затова са бедни и растенията. Те са пълни с нитрати, пестициди, хербициди. Т.е. плодовете и зеленчуците са много по-бедни от преди 30-50 години, берат се недозрели, съхраняват се дълго, ползват се дори консерванти. Сега една ябълка съдържа пет пъти по-малко витамин С отпреди 10-15 години, бананите - 5-6 пъти по-малко фолиева киселина и т.н. Месото съдържа хормони, антибиотици и други отрови за организма ни и т.н.

Движението ни е в пъти по-малко от необходимото и е все по-малко…

И под влияние на всичко това, здравето ни ежедневно се влошава, преминава в болест. Двете причини за всички болести са недостигът на витамини и минерали в храната ни и оттам – и в клетките на тялото ни и натрупаните отпадъци в тях. Четири фактора, създаващи две основни причини – дефицит и отпадъци. Може ли клетката при това положение да функционира нормално? Могат ли биохимичните процеси в нея да протичат нормално? Еднозначно не! Т.е. това води до нарушаване на обмяната на веществата, сривове в имунната система и така организмът започва да боледува все повече.... И въпреки, че в света се измислят все нови и нови лекарства, болестите не намаляват, а напротив – увеличават се, появяват се нови. Защо? Защото лекарствата не могат да решат двата основни проблема, причиняващи болестите. Те само в една или друга степен намаляват усещанията ни (болките, симптомите).
Как да си помогнем? Има един начин, който зависи от нас – като подобрим храната си, но не храната за стомаха, а за клетките! Учените са помислили за това и вече 60 години в света хиляди фирми произвеждат биологичноактивни добавки (БАД) към храната. Защото това е най-ефикасният и достъпен начин да се справим с всичко това и да съхраним здравето си. Те дават на организма ценните съставки, липсващи в храната, попълват дефицита от тях в организма ни и му помагат да се освободи от отровите. Т.е. БАД решават и двата проблема, причиняващи болестите – попълват дефицита, очистват и защитават клетките! И то – всички клетки на тялото и затова действието им е комплексно! Всички БАД на "Arkopharama" – Франция, разпространявани у нас и още 18 държави от компания "Vision International People Group", перфектно изпълняват всичко това - извеждат отровите от клетките, защитават ги от ежедневната агресия, нахранват пълноценно клетките (не стомаха!) и така осигуряват нормална обмяна на веществата и имунна защита. Възстановяват и енергийния баланс в клетките. Това е мощна метаболитна терапия, водеща до общо оздравяване на организма. Има данни, че в Япония почти цялото население (над 90%) употребява БАД, в другите напреднали страни – от 40-80%, а у нас този процент е около 3-4%!!? Каква е равносметката? Японците са вече на едно от първите места в света по продължителност на живота, отчита се в национален мащаб спад на инсулти и инфаркти, докато какво е положението у нас вече казах.

По какво БАД се отличават от лекарствата? Как действат? Къде им е мястото?

Разликата е огромна. Аз наричам БАД "необходимо добро", а лекарствата – "необходимо зло".
И така, факторите, които описах по-горе, бавно, ситемно и неспирно увреждат здравето ни. Това става клетка по клетка и не за един ден. Появяват се различни симптоми: боли ни глава, уморяваме се, не спим добре, раздразнителни сме, разболяваме се често, проявяваме някакви алергии, качва се кръвната ни захар, повишава се кръвното ни налягане, появяват се проблеми в сърдечно-съдовата система, които понякога водят до инфаркти и инсулти, на 100 души дневно у нас им откриват рак, ставни, кожни, нервни проблеми, болести на храносмилателната система, сексуални и психически проблеми, безплодие и т.н. Заболяването се проявява, когато много от клетките на даден орган са вече увредени. Какво сме свикнали от десетилетия да правим в тези случаи? Отиваме на лекар! Лекарят ни назначава изследвания, предписва ни лекарства (или сами си ги "назначаваме"). Т.е. лекарствата са средства, които се ползват чак когато болестта и симптомите й са факт! И голямата част от лекарствата правят така, че да не чувстваме симптомите. Но болестта е там, стои си...
Коренно различно е мястото на БАД в тази последователност от събития! Те се ползват, за да не се превръща здравето ни в болест, за да сме защитени, очистени, балансирано нахранени, бронирани срещу отровите и стреса. За да остане здраво всичко здраво, да се спрат болестните процеси, при всеки следващ цикъл на деление на клетките да се раждат все по-здрави клетки и така постепенно процесът на разболяване да се върне назад, доколкото е възможно. Това при всеки човек е много различно, защото до различна степен е стигнал процесът. Необходимо е време и по-голям брой продукти! И е от огромно значение кои БАД сте избрали – не всички могат да направят това с организма ви!

БАД "Vision" могат!

Това е основното място на БАД "Vision" – щит за здравето ни в описания смисъл – мощен, съвременен, високоефективен! Понеже повечето хора не са здрави, БАД изпълняват и оздравителна функция по този механизъм. Болестите бавно, но трайно отстъпват, защото организмът се очиства, нахранва добре, защитава ефикасно. Всичко е въпрос на време и количество, както казах. Когато някой човек получи инфаркт или инсулт, тогава идва ред на медицината, но и тогава, за да се възстанови, освен лекарствата, са нужни и БАД! А за да не се случат тези беди, нещата са в неговите ръце – да ползва БАД. Аз системно ползвам БАД "Vision" от 9 години. А защо точно тях? Отговорът ще намерите в една от следващите мои статии.

Това е лично мнение и събрани данни от автора и не ангажира с нищо компания Vision International People Group. Не се явява официален материал на компанията.

Пълна информация за продуктите може да намерите в електронния магазин на SGames

0 коментара:

Публикуване на коментар